Juhlitaanko tänä vuonna Kuopion torilla?

lukko-tps-452KalPa on aloittanut kautensa sensaatiomaisesti. Viime kaudella matka katkesi jo säälipleijareissa Pelicansia vastaan, mutta Niiralan montun herrat ovat tänä vuonna selvästi päättäneet ottaa pudotuspelien kotiedun itselleen: 15 pelatusta ottelusta kuopiolaiset ovat keränneet yhteensä 28 pistettä ja ovat sarjataulukossa toisena, kun eroa sarjakärki Tapparaan on neljä pistettä. Pisteettömiä tappioita joukkue on kärsinyt kauden aikana vain kolme, joten KalPan asetelmat jo nurkan takana häämöttävälle maajoukkuetauolle lähdettäessä äärimmäisen hyvät.

Pekka Virta on saanut johtaakseen taidokkaan nipun pelaajia, josta ei varsinaisesti esiin nouse Liigan supertähtiä. Joukkueen kulmakivinä toimivat Jyri Junnila, Jesse Mankinen, Jaakko Rissanen sekä unkarilainen Balazs Sebok, joka kuuluu myös maajoukkueensa eliittiin. KalPan suurimmat voimavarat löytyvät silti tolppien välistä: 40 nollapelin rajapyykkiä urallaan hipova Eero Kilpeläinen on 31-vuotiaana sarjan parhaita pelipaikallaan. Slovakialainen Denis Godla on saanut torjuntavastuuta toistaiseksi vain yhdessä ottelussa ja on joutunut tyytymään selkeään varamaalivahdin rooliin.

Joukkueen tasapainoisuudesta kertoo paljon se, että Liigan 10 parhaan pistemiehen joukosta löytyy vain yksi KalPan pelaaja. Kyseinen herra on Jaakko Rissanen, mutta hänen viisi maaliaan ei kuitenkaan yksinään kannattele koko savolaisryhmää, kun otetaan huomioon, että joukkue on tehnyt toiseksi eniten maaleja koko sarjassa (43 kpl). Lisäksi viime tiistaina KalPa tiedotti, että Joni Nikon pelaajasopimus on purettu ja hänen tilalleen etsitään uutta hyökkääjää. Tässäpä olisikin kuopiolaisilla oiva mahdollisuus nostaa oman tehokkaan juniorituotantomyllyn parhaita hedelmiä Liigan menoa haistelemaan. Nähtäväksi jää, onko urheilujohtaja Kimmo Kapasella niin suuri luotto KalPan A-junioreihin.

Liigajäiden ohella KalPa niittää mainetta myös kansainvälisissä kaukaloissa. Champions Hockey Leaguen toiselle pudotuspelikierrokselle selvisi harvinaisen pieni määrä suomalaisjoukkueita, mutta KalPa oli yksi niistä kukistamalla komeasti tukholmalaisen Djurgården IF:n ensimmäisellä kierroksella yhteismaalein 3-2. Vaikka CHL:n suosio Suomessa on vielä aika vähäistä, on joukkueiden menestys kyseisessä monikansallisessa sarjassa usein melko suoraan verrannollinen menestymiseen Liigassakin: Viime kauden hopeajoukkue Kärpät otti kotimaan sarjassa pronssia, kun taas CHL:n toiseksi paras suomalaisjoukkue Lukon matka tyssäsi jo puolivälierissä Liigassa.

KalPan aika on nyt tai ei koskaan nousta suomalaisen jääkiekon vakiomenestyjien joukkoon.

 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment

 

You must be logged in to post a comment.